Musikvideo till Glesbygd’ns låt Sveaskog

Sveaskog Glesbygd'n
Låtens inledande röst tillhör Lars-Ture Lindholm, en mångårig skogsräddare och miljökämpe. Ordförande i Naturskyddsföreningen Jokkmokk och projektledare för filmen Sjumilaskogen.För en tid sedan ringde ‘n Axel, trummis och producent i det fantastiska bandet Glesbygd’n, och undrade om jag ville göra en musikvideo till deras nyast släppta låt Sveaskog. Jag blev oerhört hedrad och glad😍 Alltså sanslöst och sa att visst, det vill jag göra. Jag for till ett av Sveaskogs största kalhyggena som Marie Karlsson tipsade om, Hirvirova, cirka 25 kilometer sydväst om Korpilombolo. Tog med mig sonen Nils, nio, som fick agera framför kameran – vilket han hatar – men med 200 kr. i gage var det tvärhastigt inga problem. Sambo Åsa hade några fina idéer om upplägg, och sen var det bara att köra.

Jag är mäkta imponerad av Nils prestation, och av Glesbygd’n, och av låt’n, och av musikvideon😀

Lyssna, se och njut, eller onjut

Nära på samtliga partier tycker att den storsvenska modellen med kalhyggen, markberedning och plantering är en underbart bra teknik för att bedriva skogsbruk. Stick i stäv med all obunden seriös forskning, i strid med urfolksrätten, den biologiska mångfalden, klimatet, barnen, barnbarnen, barnbarnsbarnen…

Axel Andersson med ett något ovanligt stränginstrument under en spelning i Váhtjer i augusti i år med Simon Issát Marainen och Markus Larsson.

Visits: 150

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *