Blombilder på Instagram
on 26/07/2020

Norskpyrola vid Stáddájåhkå.


Under åren 2005 till 2009 samlade jag bilder av fjällväxter i Badjelánnda till en flora tillsammans med biologen Mora Aronsson med arbetsnamnet Blommande Laponia. Av skilda orsaker blev det inte någon flora. Därför har jag nu i juli månad publicerat två bilder per dag på Instagram av endel av den bildskörd jag lyckades skrapa ihop från Slahpevágge, Stáloluokta, Unna Duvgge, Stáddájåhkå, Jiegŋáffo, Darreluoppal, med flera platser i Padjelanta nationalpark. I Stáddá och Darreluoppal jobbade jag som stugvärd.
Strategiskt och perfekt för en blomfotograf 🙂

Min ambition var att skildra växterna på dagen i knallsol, då de var optimalt utslagna. Med norskpyrolan ovan gjorde jag dock en undantag…

När jag fick erbjudande från Artdatabanken om att i helikopter få följa med till några lokaler av särskilt sällsynta arter blev jag självklart glad och lättad. Dock var jag tvungen att få dispens av Länsstyrelsen i Norrbotten för att få beträda marken vid helikoptern där helikoptern skulle landa. Eftersom jag inte tillhörde Artdatabankens personal fick jag inget tillstånd. Som att just min kroppshydda och mina fötter skulle göra en sådan enorm skada på marken. Det spelade ingen roll att jag åberopade det vällovliga och seriösa syftet.

Om du vill stödja fortsatta publiceringar både här på bloggen och på Instagram får du gärna swisha en summa: 0702300955

Tack på förhand 🙂

Träffar: 170


Leave a Comment:

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Be the first to commentTor Lennart Tuorda

Självporträtt
Jag vid Ale stenar i Skåne. Foto: Åsa Lindstrand

Sök! Separera sökorden med komma och mellanslag