Blodbad i häckningstid

blodbad i häckningstid

Blodbad i häckningstid är det som Statens Fastighetsverk ägnar sig åt. Skattebetalarnas bolag verksamma väster om Odlingsgränsen har nyss gjort en andra kalavverkning av en cirka 70 år gammal tallplantage på fastigheten JOKKMOKK PAKKO 6:1.

Att avverkningen påskyndar klimatförändringarna tas ingen hänsyn till. Inte heller att den knappt ger någon ekonomisk vinst om man räknar avverkningskostnader och transporten av virket kring 20 mil ner till kusten. Ingenting spelar någon roll för skogsmissbrukets företrädare. Avverkningen är som en terapi för skördarmaskinister, lastare och långtradarschaufförer. Att måste förbli vid 1950-talet då den svenska modellen för det så kallade skogsbruket tyvärr uppfanns. Kalavverka, markbereda och plantera… Halleluja!

Här fanns ett gyllene tillfälle att restaurera plantagen på mark som staten säger sig äga till en artrik skog. Ett förfarande som blivit lag i EU nyligen. Men inte.

JOKKMOKK PAKKO 6:1 i bildens mitt är nu också kalavverkat. Notera ränderna i “skogen” som visar att det är en knappt avverkningsmogen artfattig tallplantage.

Havsörnen, som numera kategoriseras som en fågel av släktet gam, sitter i en torrtall och skådar ut över fastighetsverkets nyupptagna kalhygge. Syns något liv av en fågelunge som dundrat ner från sitt bo när dennes boträd fällts, eller av tjäderkycklingen som blivit halvkrossad av ett nedfallet träd, eller haren eller ekorren som mosats men ändå ger lite dödsryckningar ifrån sig ser örnen det direkt från sin utsiktspunkt. I övrigt svävar den runt över kalhygget och letar efter as, som den gam den är.

Blodbad i häckningstid

Ingenting spelar någon roll för skogsmissbrukets företrädare. Jag förstår inte hur folk överhuvudtaget kan jobba med sån här galenskap. Framför allt inte i häckningstid?! Hur fan är kan människor helt sakna empati för det vilda? Är det så extremt viktigt att just nu, i årets mest känsliga tid, ägna sig åt kalavverkning?! Det är så enormt fjärmat från sedvanligt folkvett. Så jävulskt brutalt. Skogsmissbruket ställer till med rena blodbadet i djurens barnkammare. Hur kan detta alls vara tillåtet?

Ska fastighetsverkets och kungens kåthet efter ytterligare några tusen kronor till underhåll av sina slott och herresäten gå före detta blodbad i häckningstid?
.
#skogsmissbruk #skogsbruk #blodbad #häckningstid #sverige
.
Mera läsning på denna blogg: Kalavverkning vid väg E45
Natursidan: BirdLife Sverige: Skogsbruk i häckningstid drabbar över 1 miljon fåglar per årVisningar: 266

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *