Beowulf Mining är döende – aktien endast 0,16 SEK

Beowulf Minings extremt låga aktiekurs visar att bolaget saknar förtroende och är nära konkurs

Beowulf Minings värde är endast 0,16 SEK per aktie – bolaget är döende!

Det kan inte vara så kul att vara storägare i det skandalomsusade brittiska bolaget Beowulf mining. Lycksökarens aktievärde har på fem år rasat med fabulösa 72 procent!

Idag, den 14 januari 2024 betalas bolagets värdelösa värdepapper med endast 16 öre per styck.
16 öre.
Per aktie.

Är huvuden dumma får kroppar lida.


Men när folk är så korkade att de vill betala för att hålla ett sådant här oseriöst bolag under armarna får skylla sig själva. När spekulanter vill berika sig på andra människors bekostnad – på bofastas liv och leverne, på en hel urfolkskulturs överlevnad, på bekostnad av djuren, vattnet och hela naturen – då är det inte mer än rätt att de förlorar sina blodspengar. Är huvuden dumma får kroppar lida.

Det spelar ingen roll att Beowulf har hela den svenska regeringen bakom ryggen, med stöd av en samlad gruvlobby. Och EU. Beowulf Minings bubbla kommer brista snart. Mycket snart. Det måste bli så när ett bolag som totalt saknar förtroende som just Beowulf Mining. Att sekten den svenska regeringen märkligt nog, tydligen, fortfarande, har förtroende för bolaget är sagolikt. Lika sagolikt som det brittiska kväde som bolaget också parasiterar på.

Beowulf Mining är döende. Hoppas den brittiska mineralprospektören dör istället för detta uråldriga kulturlandskap fotograferat från Gállok, Kallak. Foto: Tor Tuorda.
Lilla Lule älv vid Björkholmen från Gállok (Kallak).


Det spelar heller ingen roll att den svenska regeringen har begärt och fått förlängning för att yttra sig om Jåhkågasska tjielldes, Sirges samebys och Naturskyddsföreningens rättsprövningar till Högsta förvaltningsdomstolen av den förra regeringens positiva beslut om gruvstart i Gállok. I en artikel i NSD skulle yttrandet komma den 8 januari, men nu blir det istället den 15 februari.

360 meter rakt ner i sitt fantasifulla dagbrott


Ingenting spelar någon roll när det gäller Beowulf Mining och deras galna gruvprojekt i Jokkmokk, för bolaget kommer att falla. Beowulf Mining är döende. Hur än många lögner, överdrifter och manipulationer bolaget fortsätter att dunka ut för att desperat kunna hanka sig fast vid sin gruva kommer de att falla. 360 meter rakt ner i sitt fantasifulla dagbrott och slå ihjäl sig.

0,16 svenska kronor. Det är en sjukt att bolaget fortfarande kan vara vid liv? Men hur är det möjligt efter de åren som i mars blir 18 år som jag personligen har bekämpat den här horribla aktören.

What Local People?

Ett bolag som först höjde sin inmutning i Laponia norr om Kvikkjokk som sitt flaggskepp, som på en fråga på ett aktieägarmöte om vad lokalbefolkningen skulle tycka om det blev en gruva i Gállok visade en skylt på ett tomt kalhygge och yttrade “What Local People?”, som borrat och spridit kax och spillolja, som kört över myrar och kallkällor, som fällt gammelskog och plöjd igenom tallplanteringar för att olagligen provborra på privatägd mark, som genomfört värdelösa naturvärdesundersökningar, som konstant ljugit, överdrivit och manipulerat om bland annat att den lågvärdiga järnmalmen i Gállok är superviktig för den gröna omställningen och att Jokkmokks kommun kommer få EN MILJARD i skatteintäkter under gruvans korta livslängd. Med mera, mycket mera.

Om det teoretiskt ändå, mot all logik, skulle bli så att bolaget får grönt ljus för sin gruva och på riktigt ska till att anställa folk och spränga dagbrott – om de nu inte säljer gruvan med alla tillstånd, vilket ju mineralprospektörer brukar göra – finns vår sista försvarslinje för att hindra gruvstart i Gállok. Massiv fredlig civil olydnad genomförd av flera hundra aktivister!

Gruvfritt Jokkmokks aktivistlistaDu som vill hjälpa oss skriv gärna upp dig på i nätverket Gruvfritt Jokkmokks aktivistlista. Varma tack på förhand 💚

Men vi får hoppas att rubriken på detta inlägg blir verklighet, Beowulf Mining är döende – aktien endast 0,16 SEK. När de går i komkurs och dör tar kampen slut för denna gång, men ännu är slaget inte vunnet!

I år har jag kämpat i 18 år mot monstret från Storbritannien. Min ekonomi är därför ansträngd och beroende av donationer från goa naturmänniskor. Du får gärna bidra med en summa på Swish 0702300955. Stort tack för din gåva!

.

.

#beowulfmining #gruvor #sverige #jokkmokk #kallak #järnmalm #gruvfrittjokkmokk

Visits: 314

2 svar på ”Beowulf Mining är döende – aktien endast 0,16 SEK”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *