Båtparet i Kvikkjokk har fått en konkurrent 😀

Under många år har ett sambopar av äldre förmågor haft monopol på turisttrafiken med båt i Kvikkjokk. Alla körningar av fjällvandrare till Mallenjarka där Kungsleden söderut börjar (knappt fyra kilometer) och till Padjelantaleden vid Bobäcken (drygt tre kilometer) har detta par stått för. Detsamma gäller sightseen-turer i deltat för dagsbesökare eller de som sover över i byn en natt och som vill uppleva just deltat.

Avsaknaden av konkurrens har inneburit att båtparet själva har kunnat prissätta sina körningar. I och med det har priserna för att transportera sig ökat rejält. Alla som vill vandra på det statliga ledsystemet åt söder eller väster har inga andra alternativ än att åka båt. Ingen bro finns över Gamájåhkå för den som vill vandra Padjelantaleden. Ett vattendrag som endast går att vada på hösten, senhösten.

Den som vandrat Kungsleden från norr, som vill fortsätta på Kungsleden åt söder och som inte har råd att betala båt för att fortsätta sin kungsledenvandring, måste simma.

Nu finns dock ett konkurrerande båtföretag i Kvikkjokk som Jan Stuge ansvarar för. Jannes alla glada inlägg om sina körningar går att hitta på Instagram: @kvikkjokk_turism
Han är uppriktigt lycklig över alla goa naturmänniskor han får träffa, från många delar av världen.

Turister på Darreädno i Jan Stuges rejäla båt. Foto från Instagram: Jan Stuge @kvikkjokk_turism

Turisterna är troligen också lyckliga över den likartade summa de betalar för att bli skjutsade till södra Kungsleden eller Padjelantaleden, som snudd på har halverats. Endast 150 kronor kostar det!
Jan Stuge nås på telefon 070- 374 77 44

Mejl: info@kvikkjokk-turism.se


Jan Stuge förmår sig inte haffa turisterna direkt de kommer med bussen, vilket hans konkurrenter ägnar sig åt. Turisterna måste betala båtparet direkt på stället för att tvingas åka i just deras båt. När de ovetandes vandrar ner mot älven och ser Jan Stuges prissättning på den skylt han satt upp torde de bli ordentligt besvikna.

Den nya båtköraren Jan Stuge har inte mage till att ägna sig åt aggressiv markandsföring. Han är besviken på allt skitsnack om honom och hans nya satsning som sprids, och att hans skyltar saboterats, där hans telefonnummer för bokningar har skrapats bort.

Jan Stuge bör dock vinna i längden på sociala medier. Bara han får ordning på sin hemsida och kanske publicerar inlägg också på Facebook, TikTok, YouTube mm. Allt är ännu i sin linda.

Ett snapshot på Janne efter att han berättat om hur hans skyltar har sabbats. Bättre bilder kommer sen 😀

Lycka till Janne!


Visits: 740

Ett svar på ”Båtparet i Kvikkjokk har fått en konkurrent 😀”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *