En miljon kalhyggen
on 29/05/2012

Det är bra att skogsvårdsstyrelsens Monika Stridsman fått sig påskallen under de senaste veckorna. Äntligen har den sedan många år totalt vansinniga skogspolitiken förts fram i ljuset. Maciej Zaremba skriver i DN den 28 maj:

“Sedan 1993 har myndigheten gett klartecken till cirka en miljon kalhyggen. SKS egen granskning (polytax) visar att ett par hundra tusen av dem inte levde upp till lagens krav. Hur många skogsägare har SKS polisanmält under dessa nitton år? Inte en enda. Det kan man kalla tolerans.” http://www.dn.se/kultur-noje/debatt-essa/maciej-zaremba-i-rorelsernas-sverige-har-skogen-ingen-talan

Monika Stridsman är en märklig figur. Som jägmästare bidrog hon till att skövla Jokkmokks fjällskogar, sedan blev hon genaralsekreterare på WWF för att nu på nytt bli skogsbrukets lakej. Som en vinglande legoknekt far hon fram. Var står hon egentligen, innerst inne?

Så här kan skogsbruket härja i Sverige idag. Bilden från Allmänningens mark i Kallak i närheten av Björkholmen, Jokkmokks kommun. SCA har som om det vore krigstid härjat sig fram genom Allmänningens skog. Jag är delägare i Allmänningen och det känns inte bra när det får se ut så här. Här vill för övrigt andra exploatörer göra en gruva.
Också denna bild är tagen i Kallak, Björkholmen, på gränsen mellan Allmänningens och SCS:s skog. I bakgrunden skymtar Parkijaurmagasinet. Vad gör Skogsvårdsstyrelsen?

 


Leave a Comment:

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


2 Replies to “En miljon kalhyggen”

    • Ja, Eija, jag har sett att det är bedrövligt även hos er, men ni har mycket mindre hyggen än vad det är här uppe. Det kanske har att göra med ägarförhållanden mm.? Med typ SCA eller Sveaskog som ensam ägare hade det väl varit renrakat mellan tomterna på Orust också.Tor L. Tuorda

Sök! Separera sökorden med komma och mellanslag