Streama Sjumilaskogen

👁 TITTA PÅ FILMEN SJUMILASKOGEN 🌲💚🌳

Swisha 80 kr till 0702300955 och mejla: t🌀kvikkjokk.nu så skickar jag länk så du kan streama filmen.

FILMEN SJUMILASKOGEN är en vacker film om den riktiga skogens väsen och värden för människor, djur och växter. Filmens fokus är Pärlälvens fjällurskogs naturreservat i Jokkmokks kommun, och Tjieggelvas naturreservat i Arjeplog, ett cirka 30 kvadratmil stort område med naturskog och urskog.

I filmen skildras de samiska spår från äldre tiden som endast går att hitta i den riktiga skogen. Forskare intervjuas om värdet av stora sammanhängande skogsområden för den biologiska mångfaldens långsiktiga överlevnad. Lina Burnelius från Skydda skogen beskriver hur nuvarande kalhyggesbruk inte kan fortsätta, för arternas och klimatets skull. Mikael Niemi läser en vacker och tankeväckande dikt. Inflyttade människor berättar om att det var naturen och skogen som fick dem att flytta till Jokkmokk. Turismföretagare och renskötare skildrar sin verklighet med gammelskogen som bas. En låt av musikern Stefan Sundström finns med i filmen, som han fick inspiration till efter ett besök i Sjumilaskogen. Artisten Maret Sofia Jannok beskriver renskötselns erfarenheter av skogspolitiken och sjunger/jojkar en låt hon tillägnar de som skyddar skogar i Sápmi. Biologen Mars Karström berättar om hur hotade arter bidrar till att skydda gammelskogar.

Mellan intervjuer och skildringar av mänskligt liv visar filmen mängder av läckra miljöbilder, arter och landskap. Sjumilaskogen visar en av de få riktiga skogar som finns kvar i Sverige.

Filmen ackompanjeras av ljuvlig musik av den lulesamiska musikgruppen Jarŋŋa, men även av Thomas Öbergs speakerstämma. Thomas är känd som fälreporter i Naturmorgon på P1, men också som författare till den nyutgivna boken Fjällrand – de krokiga tallarnas land.

Filmens längd: 61 minuter.

Foto, ljud, klipp: Tor L. Tuorda.

Projektledare: Lars-Ture Lindholm.

Föreningar, andra sammanslutningar och biografer, hör av er till

t🌀kvikkjokk.nu om ni vill köpa visningsrätt 😀

Dela så mycket ni kan så kan jag fortsätta samla material till nya filmer 🌳🍀🌲🌱🎥📷💚

Visits: 1971

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *