Socialdemokraterna i Jokkmokk fikar efter 600 miljoner i kommunalskatt

Socialdemokraterna i Jokkmokk låter sig alltjämt luras när det kommer lycksökare som lovar guld till kommunen. Tidigare bland andra Vattenfall, Blöj- och Takpannefabriken, och nu en engelsk gruvprospektör.

Det är som inbakat i jokkmokkssossarnas partikultur att någon annan ska lösa allt. Men det händer aldrig. Trots detta faktum går sossarna på lögner och manipulationer från allsköns lycksökare gång på gång

Lycksökaren Beowulf Mining lovar 600 miljoner i skatteintäkter till Jokkmokks kommun under de 14 år gruvan i Gállok/Kallak förväntas vara i drift.

Beowulf Minings Chief Executive Officer Kurt Budge ljuger och överdriver så att hela karln blir blå. Detta i ett brev till Näringsdepartementet den 2 mars refererat i Dagens industri:
“Mining the Kallak North deposit has the potential to provide around 250 direct jobs and SEK600 million in additional tax revenues to the Municipality of Jokkmokk over 14 years.”

Socialdemokraterna i Jokkmokk skriver på sin Facebookgrupp den 29 maj:
“Vi fortsätter att verka för fler investeringar för att det bidrar till lokal tillväxt och arbetstillfällen. Med en större etablering (som en gruva i Kallak) kommer skattebasen att förbättras betydligt, bättre vägunderhåll och mer resurser till omsorgen. Ett positivt beslut om bearbetningskoncession förbättrar de ekonomiska förutsättningarna för Jokkmokks kommun.”

Det verkar som att sossarna nappat på betet om att alla 250 jobb i gruvan kommer tillfalla jokkmokksbor. Som om 250 jokkmokksbor alls vill jobba i gruvan, eller har kompetens till att göra det…

Jag hoppas verkligen att väljarna i Jokkmokk genomskådar denna gallimatias och lägger sin röst på något klokt parti.

Själv ska jag rösta på Miljöpartiet och kommunalrådskandidaten Henrik Blind 🙂

Träffar: 62

2 svar på ”Socialdemokraterna i Jokkmokk fikar efter 600 miljoner i kommunalskatt”

  1. Måste komma på hur jag ska kunna ljuga ihop något lika bra då… Har du något förslag på något HELT befängt som dom kan gå på?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.