Socialdemokraterna göder hatare och rasister

I Affärsvärlden den 1 april publiceras en vidrig, högerextrem och rasistisk krönika av en förmåga med samma namn som en fin människa i min familj. Att hans namn besudlas av den här rasisten är också det ett övergrepp.

Magdalena Anderssons val av Karl-Petter Thorwaldsson gjorde att rasistiska troll i en allt stridare ström började kravla upp från sina kryptor. Thorwaldsson fastslog att socialdemokraterna älskar gruvor och blev på så vis det perversa lycksökarbolaget Beowulf Minings nyttiga idiot. Än värre blev det när den socialdemokratiska regeringen gav lycksökarbolaget bearbetningskoncession. Och Beowulfs ordförande Sven Otto Littorin tillåter vulgära kommentarer på sin facebookväg, som exempelvis:
“Jag undrar om samerna har vinstintresse i sin rennäring?”
“Nej de har de inte. Det är bidrag som håller igång deras näringsverksamhet. Kanske är det därför de har så svårt förstå “kapitalistiska” företag.”
Dessutom kritiserar Littorin en reporter för att inte kunna skriva objektivt eftersom denna har samisk bakgrund. Ett påstående Littorin tagit tillbaka och strategiskt nog har bett om ursäkt för. Jag ger dock inte mycket för den ursäkten.

Jokkmokkspolitikern Henrik Blind (MP) skriver på Facebook:

“Det som är det mest smärtsamma efter förra veckans beslut är den öppna rasism från diverse proffstyckare som spelas upp för öppen ridå. Jag kan ta exemplet med veckomagasinet Affärsvärlden. Där plats bereds för ”krönikor” som skriver om samernas ”oerhörda priviliger”, och att det är inget synd om dom för vem har inte haft förfäder som fått ”utstå oförrätter från överheten.” Istället pekas samer och renskötseln ut som något som ”sätter käppar i hjulen för många viktigare saker.” Som om grundläggande mänskliga rättigheter är mindre viktigt än ”kraftförsörjning, gruvor och transport” som listas upp som exempel. Det är som om de senaste 150 åren med industrialisering helt har gått förbi krönikören. För om han inte tror på de ”priviligierade” samerna så kan han istället bege sig på en roadtrip genom Norr- och Västerbotten som talar sitt tydliga industrialiserade språk med vindkraftsparker, kalhyggen, vattenkraftsdammar och gruvor. Här finns inga käppar i hjulen. Istället rullar långtradarna med lasten av skogarna som vi alla ärvde, förbi en gång så stolta älvar och berg som tyglats till tystnad. Så vad är det med dessa vita kränkta majoritetsmän som inte tål då deras självbild av sitt Sverige ifrågasätts – eller upplever att deras självpåtagna bestämmanderätt hotas. Trots att majoritetens privilegium är att få vara norm som alla andra har att förhålla sig till. De har aldrig behövt slåss för sina rättigheter. De är inga offer. Kan de inte bara glädjas över att de vann slaget i förra veckan och bara vara tysta. För de kommer alltid vinna i sitt flertal. Det kan inte ens regeringsformens första kapitel första paragraf ändra på då det är en naturlag. Tur då att dessa förbittrade män inte på långa vägar representerar hela majoritetsbefolkningen som vill något annat. De som står för solidaritet för kommande generationer och arter och skriver de riktiga krönikorna av vår tid. Den om medmänsklighet. Allt annat är för dem orimligt.”

Visningar: 276

3 svar på ”Socialdemokraterna göder hatare och rasister”

 1. Omsätter som en Ica-butik, och sådant är dess värde menar skribenten. Men FN har talat om att naturresurserna är samerna, skogen, malmen och kraften alltså. Och det skall lämnas tillbaka enligt beslutet, den mark som är tagen, och återställas enligt önskemål. Sedan skall kompensation i första hand ges genom land, alltså i Svealand eftersom allt annat redan är Sapmi. Och vad är värdet av allt från Särna och snett uppåt? Kanske 500 miljoner per same? Eller vad har de i vinst, skogen, malmen, LKAB, SSAB, Boliden, Vattenkraftsbolag inklusive kommunala, Sveaskog, Vindkraft, och vad är värdet av det, rent ekonomiskt? Det är det de försöker att ta, det som finns bättre rätt till för samebyarna. Och ta samernas mark, så att de inte kan driva sitt djurbruk och förvaltning längre. På så sätt får de arbetskraft till sina gruvor, det som förhandlas om i den svenska modellen, avbrottsfri arbetskraft, som tillkom 1938, med nazismen och det är samma sak som de gör. Genom att de försätter samerna i en situation som de inte har personliga resurser att klara av, skapar de utmattningssyndrom som leder till döden för alla utom en i en generation i en sameby. Precis som i utrotningslägrena utrotas fört de funktionsvarierade som samerna blir när de är i utmattningsdepression som av statens stress leder till deras död. Emot artikel 2, rätten till liv, i Europakonventionen, tillkommen efter andra världskriget, vilket det inte finns något undantag för att innehålla för en stat. Så för egen vinning tar parterna på arbetsmarknaden vad som andra har bättre rätt till, då gruvfack betalar till LO som betalar till S, och motsvarande på andra sidan. Det vill säga, att de dödar för egen vinnings skull.

 2. Genom att sameorganisationerna i grunden accepterat rasismen, till och med kolten som staten tvingade lappen att bära likt davidsstjärnan i Tyskland, så ser jag ingen ände på eländet.
  Någon måste börja.
  Någon måste våga.
  Givetvis kommer denne bli hatad av alla.
  Som sanningssägare alltid blir i känsliga ämnen.
  Svenska staten är byggd på det.
  Andra länder i Europa plundrade i Asien eller afrika.
  Svelänningarna plundrade “i sitt eget land”… Nja, eftersom lappen var utmobbad så ansågs vi ju inte tillhöra Sverige, då var plundringen inget brott.

 3. Göran Persson är ordförande för LKAB, Anders Sundström för Kaunis, fattas bara att Sven-Erik Bucht blir ordförade för det här, då är Twilight Zone verklighet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *