Pitching forum i Tromsø
on 21/01/2014

TromsoBil Randijaur Tromsø 59 mil, men det var det värt. Below Zero Pitching Forum 15-18 januari gav viktiga kunskaper jag tidigare inte haft.
Below ZeroEnormt kunniga kursledare som beskrev hur man gör sin presentation i text, tal och bild så bra som möjligt för att kunna sälja sin film till hugade finansiärer. Min film heter Armed with my camera, och är en personlig berättelse om mitt liv och min gärning bland annat som filmare/fotograf och gruvmotståndare. Trailern till filmen är klippt av den kunnige redigeraren/producenten Tell Aulin. I vår stab ingår också Malcolm Dixelius, som med sina fyrtio år i TV- och filmbranchen var en klippa att ha vid sin sida. MalcolmDen 17 dök Malcolm upp och den 18 på förmiddagen blev det skarpt läge. Finansiärer från Tyskland, England, Österrike, Kanada, Sverige, Norge, Italien och Frankrike fick sig till livs tio filmskapare som under 15 minuter turades om att väcka deras intresse. FinansiärerDärefter väntade enskilt möte med var och en av dem. Efteråt delades ett pris på 40 ooo NOK till den som hade den bästa pitchen. Priset tillföll filmen Bjørnøya, som handlar om tre norska bröder som under två månader visas på ön och ägnar sig åt allsköns aktiviteter, som surfning, snowboard, klättring, paragliding, med mera. Bröderna sanerade också de stränder de kom åt på ungefär tre ton plastavfall som drivit iland. SpetsbergenJag har aldrig upplevt proffsigare samling människor. Det var en verklig fröjd. Oskar, Hakan, LindaFrån Sverige kom också filmarna Oskar Östergren, Linda Västrik och Håkan Berthas med Colony Lapland, som handlar om gruvboomen, men också Gunilla Bresky med Son of the sun, en film om den samiske ikonen Nils Aslak Walkeapää.
BynJag och Malcolm for från Tromsø med ett leende på läpparna med en film som nu är finansierad. HavetFör mig väntade 59 mil tillbaks till Randijaur. På det släta tundralandskapet kring Kilipisjärvi var det riktigt kallt Vid Kilipisoch när jag skulle tanka i Vittangi fungerade bara en pump. På morgonen hade det varit 45 minus. Det är oerhört glädjande att vi nu kan göra vår film, som beräknas vara klar om ett drygt år. Mången tack till Filmpool Nord och SVT som hittills bidragit till utvecklingsmedel.

 

 

Träffar: 82


Leave a Comment:

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


2 Replies to “Pitching forum i Tromsø”Tor Lennart Tuorda

Självporträtt
Jag vid Ale stenar i Skåne. Foto: Åsa Lindstrand

Sök! Separera sökorden med komma och mellanslag