Över 5000 medlemmar i Facebookgruppen Gruvfritt Jokkmokk!

Den 30 november 2011 startade jag Facebookgruppen Inga gruvor i Jokkmokk, med bland andra Marie Perssons grupp Stoppa gruvan i Rönnbäck, Björkvattsdalen, Tärnaby som förebild. Gruppen växte snabbt till flera hundra medlemmar och bytte namn till Gruvfritt Jokkmokk.

Genom åren har gruppen tjänat väl i gruvmotståndet, för att sprida information, lagra bilder, videor, pdf:er, för att samtala, utöva påtryckningar, samordna, få stöd, och så mycket mer. I gruppen är endast människor som är kritiska till nya gruvor i Jokkmokk välkomna. Vi har alltid haft ambitionen att Gruvfritt Jokkmokk ska vara en fristad från hätska angrepp och vulgäriteter. Diskussioner och käftande med gruvkramare för föras på något annat håll.

Idag nådde antalet medlemmar över fem tusen i Gruvfritt Jokkmokk. Det är otroligt glädjande och visar att motståndet växer trots dödläget om gruvans vara eller inte vara. Tack alla engagerade naturmänniskor!

Vi har för länge sedan tagit beslut om att det inte ska bli någon gruva i Gállok/Kallak som förstör livsbetingelserna för människor och djur. Som någon utifrån tjänar pengar på i vanlig ordning. Det ska inte bli något nytt Vattenfall som lämnar förintad natur efter sig i jakten på pengar. Det är nog mycket parasiterat och förstört som det redan är. Det räcker nu!

Välkommen som medlem du också 🙂

Visningar: 25

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *