Novemberbilder i Änok norr om Kvikkjokk


En årstid jag
verkligen uppskattar är förvintern, med en natur präglad av enkelhet. Oftast med snö och isar som går att gå på. Och så en lågt stående sol som bjuder på fantastiska ljussituationer.


Jag är heller inte hemmablind. Uppskattar också att jag har mina rötter i landskapet runt Kvikkjokk och min anknytning, som här i Änok, där jag vistats mycket från tidiga barnaår, fiskat och jagat, skjutsat och guidat besökare från jordens alla hörn. Det är kanske alltför högtravande att säga, men jag tycker mina bilder får ett större djup och innehåll när jag samlar dem på platser där mina förfäder vandrat.


Jag har alltid varit rätt så flitig att fotografera i oktober-november. Så flitig att Meta (Margareta Hansson) på Naturfotografernas Bildbyrå i början av 00-talet ringde och tyckte att jag nog skickade för många bilder från just senhösten/förvintern. De var till största del osäljbara, men jag kunde ändå inte låta bli. Plåtade för mitt eget välbefinnande. Ville också, på något krystat vis, lära också andra att uppskatta denna läckra årstid. Vet inte om jag lyckades/lyckas…?

Träffar: 55

Ett svar på ”Novemberbilder i Änok norr om Kvikkjokk”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.