Nostalgi från flydda rockartider

Oden Eriksson gör processen kort med en värdelös gitarr. Kvikkjokk sent 1980-tal.

 

Tor L. Tuorda, 1990.

På 1980- 0ch 1990-talen var jag basist i bandet Boggiös. I början var sättningen enklast tänkbara, min bror Oden Eriksson som sjöng och spelade gitarr, en av Oden förprogrammerad trummaskin och jag fingrade basen. Spelningarna var mest i Kvikkjokk, en gång i Boden och ett par gånger i Jokkmokk.

Ludde Wästfeldt
började som trummis, ett välkommet lyft! Vår repertoar bestod mest av ZZ Top-covers. Vi spelade bland annat på Jokkmokkrokk på Notudden vid Jokkmokk och på en festival på Gärdet i Stockholm. En spelning där jag – som en spontan reflex – inledde med jojk. Oden plingade med och så blev det tidningsrubriker: “Succé med eljojk på Gärdet!”

Efter en tid blev Lars Norström bandets trummis. Vi repade in fler ZZ Top-låtar och några blueslåtar av andra artister. Spelade i Kiruna på samma scen och under samma kväll som Illbatta Boggie Band, bara det var ju kult. Och spelningen gick kanonbra!
Så blev det Björkliden, Gällivare, flera gånger i Jokkmokk och märkligt nog ett gig i Moderna Museets trädgård för en session där de flesta av landets större bokförläggare var inbjudna.

Vi var rätt duktiga under vår glanstid. Oden gjorde ett par egna låtar, men det blev tyvärr aldrig av att vi använde dem. Tiden prioriterades för annat, åtminstone för mig och till viss del Lasse. Repandet blev lidande, och allt rann successivt ut i sanden.

Saknar spelandet oerhört stundtals. Nyss lade broderskapet ut några låtar på YouTube som han mixat själv till videor han också har gjort. Imponerande 🙂

Här kommer länkar till fyra covers och en av Odens egna låtar

Stun In the Sun, (c) Oden Eriksson

Tubesnake Boggie

Nasty Dogs and Funky Kings

I Thank You

Enjoy and Get It On

Träffar: 64

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.