Imponerande artister mot rasister
on 20/12/2015

Timuktu
Popsångaren Nicklas Strömstedt
har aldrig tillhört mina favoriter, men efter låten Lyckolandet i Så mycket bättre gör han det.

Trots att min moster Margiths alltsedan tidiga barnaår idoga försök för att få mig att gilla opera, har jag alltid haft svårt för denna musikgenre. Tack vare Malena Ernman är det inte så svårt längre.

Jason ”Timbuktu” Diakité är ingen jag lyssnar på. Förvisso gjorde han och Peps Persson mäktiga Dynamit, men nu är också Timbuktu självklar på min spellista.

Många, många fler artister vill och törs utnyttja sitt kändisskap för att nå ut med kritik mot det rasistiska Sverigedemokraterna. Ett politiskt riksdagsparti med rötterna i Hitlers nazism – hur ett sånt här parti kan vara lagligt i en demokrati är obegripligt.

Sverigedemokraterna boostar rasismen här i landet med hot, mordbränder och får väljarkåta partier att bli som de själva. Det är äckligt.

Träffar: 12


Leave a Comment:

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Be the first to commentTor Lennart Tuorda

Självporträtt
Jag vid Ale stenar i Skåne. Foto: Åsa Lindstrand

Sök! Separera sökorden med komma och mellanslag