Gruva eller inte gruva i Gállok/Kallak?

Vattenfall bygger kraftledning mitt under den gigantiska damm som planeras för gruvan i Kallak, medan Trafikverket struntar i att restaurera Kvikkjokksvägen. Ett projekt som skulle ha varit klart redan 2012.

Turister, nyblivna sommarstuguägare, bybor och renskötare får fortsätta skumpa efter den bedrövligt dåliga vägen mellan Vaikijaur och vägskälet till Nautijaur.

Frågan är hur länge till?

Träffar: 57

4 svar på ”Gruva eller inte gruva i Gállok/Kallak?”

  1. Kanske en återgång till vad som gällde före 1945 alltså en gemensamt byområde för Sirges och Jåkkåkaska och omdisponera renskötseln och därmed minska betestrycket i Jåkkåkaska?

  2. Kanske tills dess att området börjar generar lite pengar och inte bara ska ha pengar i bidrag mm. Hela det där området låter som ett bortskämt barn som bara vill ha och ha men som absolut inte kan tänka sig att göra något för att få det.

    1. Det här “området” och dess skogar, vattenkraft och mineraler har försörjt dig och Sveriges städer med hundratals miljarder kronor genom åren. Exploateringar som förstört våra skogar och vattendrag. Vad har du och ditt område bidragit med?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.