Göteborg
on 28/12/2012

Så blev det äntligen lagom soligt och bra fotoväder. Passade därför på att vandra runt ett par timmar på egen hand. Gick bland annat upp på Älvsborgsbron för att få lite vyer.

BronVy

När jag fortsatte min Street Photography och fastnade för färger och form på ett tak då jag hör bakom ryggen:
– Visst går det att få till fina bilder av den byggnaden?

TakDet var Gunnar, en över 80 år gammal sjöman som berättade om gamla tider och att han bott i Carnegies hundraåriga tegellänga i över 50 år.

Gunnar

Vi slog följe ett stycke och passerade A-lagarna utanför Systembolaget:
– De är sorgligt med de där, men det är inga man behöver vara rädda för, sa han på bred och gemytlig göteborska. Han berättade om portertillverkning och varvsindustri. Också om Carnegietunnan vid hamnen, där ett tjugotal idealister brukar tränga ihop sig för ölprovning.

Tunna

Så ser jag sameflaggan vaja tvärs över gatan. Den sitter på en butik från Arjeplog som säljer renkött i alla dess former.

Samisk butik

Enligt föreståndaren gick tydligen renfilé otroligt bra. Det hade ringt in flera beställningar och när jag var inne kom det in en kvinna och ville köpa gravad renfilé. Det är märkligt hur upphaussad just filén har blivit, anses som det absolut finaste och lyxigaste man kan äta om man är stadsbo. Själv tycker jag dock att endast priset är lyxigt – en mer överskattad köttbit får man leta efter.
Sjömannen Gunnar tyckte att jag också borde fotografera heliga Birgittas kyrka av vilka det bara fanns två i hela världen, i Göteborg och Skottland. Jag gjorde som han sa.

Birgittas kyrka

Gick tillbaks till Kungsten efter Götaälven, där två stenblock låg konstnärligt installerade passande nog vid det kubformade kulturhuset.

Konst

Strosade omkring bland de gamla logementen och officersbostäderna på Nya Varvet

Skuggor

och snirklade mig tillbaks genom skogen i halkan. Gick för övrigt på öronen idag också.

Astrid

Sedan blev det spårvagn in till stan för besök i en musikaffär där jag och Astrid och kusin Marc bland annat testade trummor.

Foto: Peter Benson
Foto: Peter Benson

Peter köpte nylonsträngar. Himmelskt mycket musikprylar. Bion väntade och en fascinerande film i 3D som hette Berättelsen om Pi.

Bio

Så blev det spårvagn hem igen och hämtning av pizzor bakade i riktig vedeldad ugn.

Ugnsbakad pizza

 

Träffar: 20


Leave a Comment:

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Be the first to commentTor Lennart Tuorda

Självporträtt
Jag vid Ale stenar i Skåne. Foto: Åsa Lindstrand

Sök! Separera sökorden med komma och mellanslag