Frilans som guide vid Kiruna
on 10/03/2016

_OR_2069

Jag har under några dagar guidat José och Bette, två mycket sympatiska människor från Peru. Vi for runt vid Kiruna, Jukkasjärvi och Nikkaluokta, där vi på vägen fick se en trygg älgko med kalv som vilade.

_OR_2043
Så väntade norrskensfotografering. Nere vid Kiruna snöade det, men bara efter några mil västerut klarnade det upp och ett svagt Aurora borealis visade sig. José var överlycklig, för detta är hans passion. Jag tipsade honom om att skruva upp iso-talet och plåta med full öppning med så korta tider som möjligt för att “frysa” gardinerna av rött, lila, gult och grönt ljus som for över himlen. Så han gjorde. En och två sekunder gav det han eftersträvade.  Igår var vi ute på ännu en norrskenssession, och nu var det betydligt starkare. José var lyrisk.

_OR_2173
Igår blev det också Ishotellet. Som gjort för fotografer. Nytt inlägg om detta kommer senare.

_OR_2095
Jag var idag tvungen att lämna det peruanska paret eftersom jag behövdes på jobbet på ungdomsboendet (alltför få friska vikarier). Som min ersättare kom kunniga Helena Partapuoli, som Anna Sarri i Nikkaluokta turligt nog tipsade om. Helena styrde minibussen mot Ivalo i Finland, där José och Bette ska sammanstråla med några fler av sina landsmän för andra äventyr.

Träffar: 35


Leave a Comment:

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Be the first to commentTor Lennart Tuorda

Självporträtt
Jag vid Ale stenar i Skåne. Foto: Åsa Lindstrand

Sök! Separera sökorden med komma och mellanslag