Fotografer och meteorologer gillar väder

Det finns oväder, väder och inget väder. En meteorolog blir inte upphetsad om solen gassar, om det är vindstilla och inte ett moln syns på himlen. En sådan situation bestämdes som 0 i alla kolumner under den tid jag jobbade som väderobservatör i Kvikkjokk. Var det åskmoln, storm och skyfall blev det bara 9-or. Det vanliga människor tycker är fint väder är inget väder på SMHI. På Sveriges meteorologiska och hydrologiska institut växer lyckan ju jävligare det är 🙂

Fotografer är nästan likadana. Blir riktigt upphetsade när det händer något på himlen, när solen bryter igenom mäktiga molnformationer och bildar schatteringar över landskapet och när det stormar och regnet piskar. Med dimmor blir det riktigt speciellt. Knallsol mitt på dagen utan moln ger ett hårt och trist ljus. Och filmar man i skogen blir det jobbigt att till exempel följa en människa med sol, skugga, sol, skugga hela tiden.

Träffar: 58

2 svar på ”Fotografer och meteorologer gillar väder”

  1. Håller fullständigt med. Väderskiftningarna och när något udda händer på himmlen så kan man få mycket intressanta bilder!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *