FMV i Lillselet
on 16/02/2015

Igår besökte jag en av de två bofasta i det av FMV utvidgade provområdet, vars primära vapentestområde i folkmun kallas Raketskjutfältet, vilket utökats till dubbel storlek (som två Blekinge). Detta för att bland annat kunna testa kryssningsmissiler till nya JAS.

Börje Larsson
Börje Larsson

Börje Larsson hade mycket intressant att förtälja. Mest om allt möjligt, med en massa skratt, men också om både FMV:s härjningar, historien bakom tillblivelsen av testområdet, när han blev tvångsevakuerad, och mycket mer.

(c) Tor Lundberg Tuorda

Det är bra att allt fler nu får upp ögonen för de övergrepp lillselborna och andra människor drabbas av, som har sitt liv och sin bärgning i det område som FMV i perioder tänker avlysa.

(c) Tor Lundberg Tuorda

De gör som de vill, FMV. Alla av staten boostade exploatörer gör som de vill. Medan de människor som bor och verkar i denna landsända blir överkörda och illa hanterade gång på gång.

Träffar: 44


Leave a Comment:

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


2 Replies to “FMV i Lillselet”

  • Bra att detta uppmärksammas. “Missil” är dock inte en korrekt översättning på exempelvis engelskans “missile”. Både “Kryssningsmissil” och “Missilernas makt…” blir således felaktigt. “Robot” är ordet du söker. – Kryssningsrobot.Tor Lennart Tuorda

Självporträtt
Jag vid Ale stenar i Skåne. Foto: Åsa Lindstrand

Sök! Separera sökorden med komma och mellanslag