Flyktingungdomar i Jokkmokk
on 12/02/2016

Sporthallen
Sitter på Sporthallen
och kollar på volleyboll där ungdomar från “mitt” asylboende spelar. Tar en bild med datorn. För första gången har jag riktat datorkameran utåt istället för att skildra mig själv och min tvååring när vi gör grimaser. Och det funkar ju.

På planen finns asylsökande, de som har egna boenden med uppehållstillstånd och så jokkmokksungdomar. Killar och tjejer. Det är fantastiskt att se så mycket frenesi och rörelse.

Bollar dunsar, skor gnisslar, korgar skräller. Några sparkar fotboll i ett hörn medan andra spelar basket. Varenda kvadratmeter är utnyttjad. Ett sorl i luften, men inga höga utkastelser.

Afnan på Östra Hörnet har bistått med kaffe, så jag mår gott här vid det lilla runda bordet på gångbanan över själva spelplanen. Ett gäng tjejer strömmar förbi åt ena hållet och ett annat gäng far åt andra. Så kommer en drös killar släntrande. Integration, tänker jag. En bra början åtminstone. Här lär de känna varann, och har roligt tillsammans.  Kan inte bli så mycket bättre.

Träffar: 8
Tor Lennart Tuorda

Självporträtt
Jag vid Ale stenar i Skåne. Foto: Åsa Lindstrand

Sök! Separera sökorden med komma och mellanslag