Filmer

Gállok
– en dokumentärfilm om gruvdriften i norra Sverige, dess starka ekonomiska krafter – och de känslor som den väcker. Förutom att skildra en kamp mellan David och Goliat är Gállok ett kärleksfullt porträtt av en fars och dotters tro på och arbete för ett gemensamt mål.
Se filmen på SVT play

Biebbmo – mat, tradition, trend. Med Jokkmokks matambassadör Greta Huuva som ciceron ger filmen inblick i urfolket samernas rika mattradition. Filmen har visats på SVT och NRK under 2015 och blivit hyllad för sin stillsamma berättarteknik, naturbilderna och Mandy Sengers enastående musik, som sprungen ur den lulesamiska musiktraditionen framförs av Katarina Rimpi.

Sarek – urgammal hundraåring. En film från 2009, då Sveriges mest kända nationalpark Sarek firade 100-årsjubileum. Filmen vänder upp och ner på de gängse begreppen om nationalparken. Detta ur ett perspektiv som alltför sällan skildras i media: samernas eget. Filmen är producerad utan filmstöd, men fick ändå goda recensioner när den vid ett flertal tillfällen visats på SVT och i finsk television.

 

 

Julevädno, Luleälven

Jelka-Rimakåbbå, ett hotat Natura 2000-område vid Jokkmokk

The Old Man in Gállok

På flytt, en naturfilm om renskötsel

Träffar: 1645


Tor Lennart Tuorda

Tor Lennart Tuorda med fjället Fieres i bakgrunden.

Sök! Separera sökorden med komma och mellanslag