Film om Kalamarksmordet

Jag är anlitad av produktionsbolaget Deep Sea Productions AB att drönarfilma orter med anknytning till Kalamarksmordet. Fick en diger så kallad shotlist där alla önskvärda platser med vinklar, rutter, flyghöjder, med mera, för den blivande dokumentärfilmen finns noggrant utmarkerade på kartor. Har telefonkontakt med regissören Mårten Barkvall och klipparen Tell Aulin om saker jag är osäker på.

Igår for jag till själva platsen för det brutala mordet. Tjock dimma. Filmistiskt och suggestivt så det förslog, men svårt med all fukt på drönaren och att se skärpan på drönarkameran. Men det gick ändå rätt så bra. Har skickat allt material till bolaget och väntar på att höra om det behöver kompletteras något.

De har tidigare sett mina drönarbilder och tyckt att jag styr drönaren mjukt, flyger sakta och lågt. Ett hedrande uppdrag om en mycket hemsk historia…

Träffade den sågverksägare som köpt det hus bröderna bodde i. En trevlig man som hade mycket att berätta. Vi kom på att vi är släkt. Jo lundbergarna fanns tidigare som bönder i byar vid Piteå, som Roknäs, Svensbyn och Hemmingsmark. Sen blev de stadsbor 🙂

När jag filmade vid parkeringen och uppfarten till Kalahatten, kom jag på att jag många gånger besökt denna plats med mina föräldrar Lennart och Maj-Britt som liten. Kom ihåg hällandet med de uråldriga förvridna tallarna som mot alla odds lyckats hitta skrevor att rota sig i.

För övrigt kunde jag konstatera att det fanns betydligt mer snö i Kalamark än vad det finns i Jokkmokk. Ur led är tiden…

Träffar: 164

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.