Febril aktivitet i Naturskyddsföreningen
on 27/04/2016

Läs mitt inlägg från en mycket givande helg på Naturskyddföreningens länsstämma i Jokkmokk 🙂

Mats Karström föreläser på länsstämman

Träffar: 24


Leave a Comment:

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


One Reply to “Febril aktivitet i Naturskyddsföreningen”

  • Så kreativa ni är i norr då politikerna går exploatörernas ärende. Kultur och natur är en aldrig sinande “källa” att ösa ur. När fler och fler människor utanför Sveriges gränser får veta att Europas sista vildmark är hotad undrar de vad vi gör för att bevara Europas sista vildmark.
    Med utgångspunkt på 80-talet då var finansminister Kjell-Ove Feldt beskylld för att inte exploatera malm och skog tillräckligt. Då hade Sverige en budget i balans och gammelskogen var inte lika sällsynt som idag. Vattenkraften var utbyggd.Inom Jokkmokks kommun hamnade 11 kraftverk. Vattenkraften tillhörde staten och vinster gick till att bygga ut välfärden i Sverige.
    Med alla de resurser som finns i norra Sverige behöver vi kämpa för att det blir ett annat fördelningssystem och utveckla KKN sektorn(kulturella kreativa näringar) .Det är den sektor som växer snabbast i Sverige idag. Jokkmokk som redan har samiska utbildningar borde satsa på bredda och skapa nya utbildningar knutet till kultur och natur.Tor Lennart Tuorda

Självporträtt
Jag vid Ale stenar i Skåne. Foto: Åsa Lindstrand

Sök! Separera sökorden med komma och mellanslag