Fåglar i Kvikkjokk
on 24/10/2011

Nu har jag börjat fotografera och filma fåglar vid min gamla matningsplats i Kvikkjokk.

Grönfink

Speciellt intressant är att få bilder av arterna som lever hela året i gammelskogen, som lavskrika, lappmes, talltita.

Talltita
Lavskrika

Hoppas det ska bli ett bra material, framför allt till mina filmer.

Talgoxe
Grönfinkar

Träffar: 173


Leave a Comment:

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


7 Replies to “Fåglar i Kvikkjokk”

  • Tack Dan! Visst finns det fåglar som stannar hela vintern, som lavskrika, lappmes, tjäder mfl. som är anpassade till snö och kyla, som äter tallbarr och vistas under snön om det blir alltför bistert, som hamstrar sin mat mm.

 • Stort Grattis Tor!
  Läste just i NSD att avverkningen av Änok stoppas!
  Nu vågar man tro lite på mänskligheten i alla fall!
  Hade varit fruktansvärt om det blivit av.

 • Låer bra Tor…..jag har en fågelmatning, har inte hunnit arrangera ännu, tänkte att jag i år skulle ha lite fina grenar och annat……jag hör av mig, så kanske vi kan ha en liten fotohappening vid min matning.

 • Härligt nu när “småfågelsäsongen” är i gång……jag fick en ide när jag såg dina bilder, skulle jag få “prya” hos dig någon dag och få lite tips om fågelfoto?

  • Hej Gunilla! Tack för beröm! Om du håller på med matning själv kan jag komma förbi och ge dig några råd. Två tips jag lärt mig får du redan nu. Mat i obegränsade mängder och utan avbrott, helst flera år. Arrangemang med olika typer av kvistar, stubbar och annat läckert på bekvämt avstånd från kameran. Vi hörs!Tor Lennart Tuorda

Självporträtt
Jag vid Ale stenar i Skåne. Foto: Åsa Lindstrand

Sök! Separera sökorden med komma och mellanslag