En landsmoder som för krig mot Moder Jord

Ekonomi innebär hushållning av begränsade resurser. En malmkropp är en begränsad resurs. Malmkroppen ligger där den ligger, mer eller mindre djupt under markytan. Under hundratals årmiljoner har den bildats. Sprängs den bort och det lämnas ett gigantiskt dagbrott i dess ställe kommer ingen annan malmkropp att fylla dess plats. Ingen himlakropp med exempelvis järnmalm från yttre rymden kommer att störta ner och fylla igen dagbrottet. Om en himlakropp ändå gör det skulle den behöva vara så stor, cirka en kilometer bred, tre kilometer lång och 400 meter tjock, så att allt liv på planeten skulle slås ut i kraschen.

Sveriges tidigare finansminister Magdalena Anderson har studerat ekonomi och forskat om ekonomi. Hon kan därmed ämnet. I högsta grad! Och nu är hon statsminister! En av den mest välutbildade statsministrar som landet begåvats med! Som kan bli den som har högst förtroende! En Landsmoder! Den första! En kvinna!!! Det var på tiden! Fantastiskt! Som vill samla i ladorna!

Nu blir regeringen att präglas av värderingar och tankesätt som aldrig förr och Sverige kommer äntligen att hushålla med de resurser som finns inom landets gränser på ett klokt och sunt sätt. Och det gubbigt hårda och fyrkantiga byts ut mot det mjuka runda.

Men lika mjukt som när Margaret Thatcher startade Falklandskriget skickar nu Magdalena Andersson tusen pansarskott till Ukraina. Lika mjukt som Storbritanniens kolonialism i Amerika, Asien, Europa och Oceanien är nu Sveriges kolonialism på den Skandinaviska halvön. Skillnaden är att Storbritannien avvecklat nästan alla sina forna kolonier medan Sverige håller hårt i sin enda. Den i Sápmi, Sábme, Saepmie. Stenhård kolonial kontroll. Förvisso finns en liten rest kvar i norra Europa av Storbritanniens tidigare så enorma imperium: Kurt Budge, VD på det sketna lilla prospekteringsbolaget Beowulf Mining. En lycksökare som Magdalena Anderssson märkligt nog fäster en sådan sjukt enorm tilltro till.

Bearbetningskoncessionen i Gállok är Magdalena Anderssons verk. Hon visste mycket väl vad hon gjorde när hon valde Thorwaldsson som sitt verktyg. Hon valde bort det mest elementära av det hon har fått lära sig. Vad ekonomi betyder. För nu är hon ju statsminister och måste växla upp. Som grabbarna. Fast värre. Som Thatcher på Falklandsöarna, fast 2022. En landsmoder som för krig mot Moder Jord. Och det värsta är att hon inte förstår det. Hon förstår inte vilka krafter hon har satt i rullning. Hon förstår inte hur mycket den politiska delen av den svenska staten gjort bort sig. Statens senaste övergrepp mot Moder Jord och mot oss har inte alls hamnat i skuggan av Putins krig. Alla vet och alla ser hur detta självförhärligande och hycklande land fortfarande beter sig på marker som Sverige stulit från mitt folk.
Det här kommer ni få fan för!

Visits: 225

6 svar på ”En landsmoder som för krig mot Moder Jord”

 1. Eftersom sossarna har total majoritet i Jokkmokk sedan evigheter så var det här klart redan från start.

  Apropå landsmoder eller landsfader.
  Det är kungen som är vår “landsfader”, motsvarade president i riktiga demokratier.
  Statsministerjobbet är mer av administrativ politisk art.
  Men republik har aldrig införts någonstans i fredstid.
  Nackdelen med att vi inte var med i världskrigen är att Sveriges statsskick är förstenat.
  Bristen på folkliga resningar också givetvis.
  Svensken är kuvad, knyter handen i fickan och tiger.
  Rennäringskommitténs förslag om ny renskötsellag bottnar i okunskapen om hur norra Skandinavien koloniserats, att klyvningen av befolkningen i norr är ett resultat av rasismen.
  Alla i norr har samisk ankytning, om man nu ska kalla det så.
  För det samiska härrör ju från lappbegreppet, vilket de flesta försökte fly från.
  Det hela måste genomlysas för att bli begripligt.
  Klyvningen hindrar samarbete mot kolonialismen.
  Om samarbete fanns, då skulle utsugningen hotas.
  Därför vill maktapparaten förhindra genomlysning.
  Förstärka klyvningen.
  Stora ekonomiska värden står på spel för staten, sörlänningar och utlänningar.
  Då är kunskap och mänskliga rättigheter i norr ett hot.

 2. Hej! Jag har följt gruvkonflikten i Kallak flera år nu och var övertygad att regeringsbeslutet skulle bli ett klart NEJ! Jag blev mycket överraskad över JA beslutet! Jag har funderat fram och tillbaka och undrar om inte det skulle gå att STÄMMA staten! Vad tror du? Hälsningar Åke

  1. Det finns ju något som heter ministerstyre. Det innebär väl att man inte bara stiftar en lag utan lägger sig i en pågående process. Jag kan för lite om sånt men gissar att vissa har koll. Nu hade ju bergsstaten bolla över till regeringen för att slippa avgöra frågan och sossesvinen har väntat tills dom blivit av med mp med att säga nej till renskötselns, samernas och allas vår framtid på planeten. Extremt ostrategiskt för det här kommer dom få fan för. Men om någon vet varför vissa saker är ministerstyre och vissa inte kan den ju förklara det kanske?!

  2. Hej Åke!
   Ja det går att stämma staten, men i första hand överklaga beslutet. En stämning innebär en massa juristkostnader, men det går ju att ordna.

   1. Det går kanske att stämma staten,
    som är själva rättsväsendet.
    Men vinna över rättsskiparen kan man bara göra om rättsväsendet vill förlora,
    som i fallet Girjas,
    då staten hade goodwill att vinna på att låta en sameby vinna i ett för staten struntsak som småviltjakt.
    Gruvor, det är en helt annan sak.
    Ett av alla tusen skäl till att det offentliga inte ska vara näringsidkare likt i kommunistiska system.
    Det leder alltid till korruption och röttsröta.
    Vilket vi kan se i svenskt skogsbruk t ex.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *