EFN vill inte betala uppdrag
on 19/02/2016

(c) Tor Lundberg TuordaInnan Jokkmokks marknad blev jag anlitad av EFN,
ett dotterbolag under Handelsbanken vilka “arbetar för att göra ekonomi lättförståeligt.”, som det uttrycks på deras hemsida. Mitt uppdrag gick ut på att filma till en nätbaserad presentation av olika orter i Sverige.

Projektledaren Cecilia Björkdahl ville ha “sköna bilder” från marknaden som klippbilder till en speaker som en journalist skulle lägga. Vi kom på telefon överens om priset: 7 500 kr. plus moms.

När jag nu kontaktar dem och frågar var jag ska skicka bilderna och fakturan berättade projektledare Björkdahl att de löst det på annat vis eftersom jag inte hört av mig. Vi hade enligt denne varken bestämt vilken typ av bilder det skulle vara eller pris för uppdraget.

I min värld var dock allting grönt och jag bar stor-stativet genom trängseln. Filmade renrace, knallar, renrajden, detaljer, stekrök, vimmel, matservering, med mera skönt. Detta parallellt med att jag hade några uppdrag som stillbildsfotograf.

Jag tycker att det är fenomenalt dåligt att ett stort stockholmsbaserat företag blåser småföretagare på det här viset och skyller på att jag var otydlig.

Som plåster på såret hörde just chefen på Ájtte av sig och betalar mitt extrainsatta föredrag om hotet mot skogarna trots att det inte kom en kotte. Seriöst 🙂

Träffar: 62


Leave a Comment:

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


One Reply to “EFN vill inte betala uppdrag”

  • Helt normalt.
    Det är i sverige samma sak som överallt i världen.
    Uppdrag endast på papper med underteckning.
    Allt annat är fiffel och båg. Tyvärr.

    PeterTor Lennart Tuorda

Tor Lennart Tuorda med fjället Fieres i bakgrunden.

Sök! Separera sökorden med komma och mellanslag