DVD rea!
on 23/07/2012

Nu säljer jag min DVD till rejält reducerat pris. DVD:n två filmer: Sarek – urgammal hundraåring och På flytt – en naturfilm om renskötsel. För endast 160 kronor får du en DVD hem i brevlådan (nedsatt 80 kr). Begränsat antal, passa på att beställa från tor@kvikkjokk.nu

Filmen På flytt – en naturfilm om renskötsel i Badjelánnda sträcker sig över ett helt renskötselår. Vi följer en familjs flytt med sin renhjord, från vinterbetet i Luleå skärgård till kalvningslandet i Badjelánnda.  Flytten går på asfalterade vägar i jordbruksbygd, längs myrar och sjöar genom skogslandet, över fjällvidder väster om Jokkmokk. Livet i sommarvistet med kalvmärkningar, sarvslakten i Norge med Blåmansisen som fond, decemberflytten vid Sulidälbma, där en renhjord på 4000 djur drivs ner till skiljning, varvas med undersköna naturscenerier och bilder på några av våra mest sällsynta djur och växter.  DVD 16:9 45 min.

Filmen Sarek – urgammal hundraåring har visats på SVT sommaren 2009 och som repris vid ett flertal tillfällen. Denna DVD-version är en aning omarbetad och innehåller en hel del extramaterial. Förutom storslagen natur skildras människor som bor och verkar i området. Filmen ger en djupare inblick i Sareks historia, från istid till nutid. Vi får stifta bekantskap med en av nationalparkens grundare, Axel Hamberg, nåjdlärligen Pirkit-Amma, liksom med de människor som idag lever och verkar i och vid Sarek. En tankeväckande film som ger en del nya perspektiv på vad vår mest mytomspunna nationalpark är.  DVD 16:9 25 min.

Beställ nu! tor@kvikkjokk.nu

 

 

 

Träffar: 49


Leave a Comment:

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


2 Replies to “DVD rea!”

 • Hej Tor!

  Jag vill gärna köpa din DVD “På flytt” och “SAREK”! Men “sidan går ej att hitta”, som det står på hemsidan. Finns det en chans ändå? Var snäll och meddela mig hur jag gör med betalningen i så fall.

  Varma hälsningar!

  Roine
  Badelunda Jädra 8
  725 96 Västerås
  073-039 67 97Tor Lennart Tuorda

Självporträtt
Jag vid Ale stenar i Skåne. Foto: Åsa Lindstrand

Sök! Separera sökorden med komma och mellanslag