Drabbad av TIA

Drabbad av TIA med yrsel och talsvårigheter.

Jag drabbades av en TIA. Folk undrar vad som hände. Kort rapport följer här:

I lördags såg jag dubbelt, blev yr, tappade minnet och kunde inte hitta orden. Jag gick och lade mig och tänkte sova bort det hela innan vi skulle iväg och bärga skotern dotter Elina, svärsonen Kalle och jag. Trodde det skulle bli bättre… Idiotiskt…

Drabbad av TIA, åkte ambulanshelikopter

Medan jag sov ringde någon till ambulansen och helikoptern kom till Kvikkjokk för transport av gubben till akuten på Gällivare sjukhus och 48 timmars medicinering och övervakning på medicinska avdelningen 9. De tog blodtryck stup i kvarten och jag blev kopplad till registrerande apparater för att mäta olika tendenser. De röntgade skallen och halsen men ingen blödning syntes, ingen förträngning, försvagning eller propp. Jag blev drabba av TIA, Transitorisk Ischemisk Attack, en liten propp i hjärnan, konstaterade läkarna.

Är hemma nu och tar det lugnt för att inte trigga igång någon stroke, som kan komma efter denna typ av signaler om man inte sköter sig. Äter blodförtunnande, blodfettsreducerande och blodtryckssänkande mediciner. Körförbud i tre veckor. Så det kan gå.


Jag är dock tacksam för den backup från familjen som finns när det krisar och alla grymt duktiga i sjukvårdspersonalen som tar sig an en då man är utlämnad och urschlig. Visst har också jag gnällt över det höga skattetrycket men när sånt här händer gnäller man fan inte.Mera:
ReumatismenVisningar: 453

Ett svar på ”Drabbad av TIA”

  1. Krya på dig snälla!Skickade omg.halva vårt elstöd till dig bara för att tala om hur viktig du är!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *