December vid Kvikkjokk
on 14/12/2012

En dag med klart väder i Kvikkjokk i veckor av grått. Tyvärr tjorvade skotern så att jag inte tog mig iväg i tid. Körde fast också i tjocksnön på Sjnjerák. Solen sjönk, fullt med renar som betade på fjället, panik. Bara att göra det bästa av situationen, ett par mediokra…

Jåhkågasska samlade och drev ner renarna dagen efter, men då var det rejält snöfall. Dåligt med flytet nu.

Träffar: 118


Leave a Comment:

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


6 Replies to “December vid Kvikkjokk”

 • Tack för dina vackra bilder från kvikkjokk och trakterna runt denna fina plats, mycket vatten har runnit i kamajokk sedan jag var i kvikkjokk,under nästan hela 1970-talet hade jag kvikkjokk som utgångspunkt för vandringar i sarek och padjelanta, jag lärde känna samer från jåkkåkaska sameby vi sågs i pårek och arosluokta, det var fina tider som jag minns med glädje, nu när jag läser om hur gruvmaffian håller på och slingrar sej in i dom fagra markerna så blir jag så förbannad på dessa riksdagsmän som röstade igenom minerallagen 2005, dessa människor är livsfarliga att låta andra komma å sno åt sej våra värdefulla tillgångar för en spottstyver är landsförederi…….
  tack för att ni kämpar emot och ger dom fakta, den här bewoulf-chefen skulle behöva bli lämnad på fjället några dagar mitt i smällkalla vintern så hans arroganta stil fick frysa sönder det skulle vara nyttigt för honom och hans motståndare……..
  God Jul å gott Nytt År
  med vänlig hälsning
  Krister Karlsson

  • Fina ord Krister, hör att du är en riktig naturmänniska. Visst är utvecklingen helt galen, eller närmare avvecklingen. Ha fina helger du också! /Tor

 • Hej Tor!
  Fantastiska bilder, jag får sån längtan till de vita fjällvidderna när jag ser dessa bilder. Önskar dig en god jul och ett gott nytt år!

 • Hej Tor , otroligt läckra bilder , visar den verkliga vackra fjällvärlden ,vilket ljus ,,, ha de gött , god jul & gott nytt år ,,,Tor Lennart Tuorda

Självporträtt
Jag vid Ale stenar i Skåne. Foto: Åsa Lindstrand

Sök! Separera sökorden med komma och mellanslag