ACE hindrar lokalbefolkningen
on 28/05/2015


Avlyst område
Jag kör bil till Larve ett par mil sydost om Jokkmokk i jakt på bilder efter framför allt älg och björn. När jag lämnar lulevägen in till flygfältet vid Skällarim står några personer och bilar vid landnings-/startbanan på det militära övningsområdet där flygövningen Arctic Challange Exercise pågår för fullt. Tänker köra in genom den öppna grinden, men förbudsskylten anger att det krävs tillstånd för att alls få vistas där. Det är således inte bara det enorma FMV-området där det råder tillträdesförbud för jokkmokksborna.

Skral bildskörd
Vill fråga folket vid banan om det går för sig att jag filmar när stridsflygen landar och startar. Men det är inte läge för det, så jag kör vidare mot Larve i den förskräckliga tallåkern. Efter att ha snurrat runt på skogsvägarna några timmar, och bara sett en otroligt skygg älgko, kör jag tillbaks till 97:ans västra infart.

Kriminell verksamhet?
Grusvägen kantas av förbudsskyltar, som om jag förstår det rätt torde innebära ett lagbrott att avbilda. Att plåta vägbommen som hindrar mig att köra den väg jag tänker bör göra att SÄPO och Försvarets underrättelsetjänst skiter knäck i spiral.

Väntad effekt
En insatsstyrka med svartklädda gubbar i hjälmar och behändiga automatvapen kommer troligen mycket snart att halas ner på huset här i Randijaur för det uppenbara hot för rikets säkerhet jag innebär. Det är dock inte säkert att styrkan pratar svenska. Kanske amerikanska, franska eller varför inte hebreiska? Lagbrottet publicerar här:

Vägbom vid Kåivovägen.

 

Träffar: 28


Leave a Comment:

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Be the first to commentTor Lennart Tuorda

Självporträtt
Jag vid Ale stenar i Skåne. Foto: Åsa Lindstrand

Sök! Separera sökorden med komma och mellanslag