Kvikkjokksvägen rustas upp

Grått, grått, grått. När jag kollade vädret för Kvikkjokk på yr.no visades ännu mer grått för de kommande dagarna. Inte för att det måste vara knallsol för att vara ute och fotografera, men nån liten solstimma bör det ändå vara. Och vinden. Bara det inte blåser för hemskt, som det gjort till fjälls mest hela tiden.

Var tvungen att beställa en extra laddning pellets till för att mäkta med resten av vintern. Han som transporterade de tre pallarna hit till Randijaur, berättade att de flesta pelletseldare beställt en laddning mer än vad de brukar. Ett tecken på att vintern verkligen har varit bister.

Lastbilsekipage mellan Årrenjarka och Kvikkjokk

Påsken närmar sig och jag bävar för att köra bil västerut. Vägarbete pågår mellan Tjåmotis och Kvikkjokk, och det rejält. Visst är det ett måste att reparera den makalöst eftersatta vägen, men de kan väl ta det lite lugnare, åkarna. Men de far fram som på ackord. Lastbilarna kör skytteltrafik med grovt grus som de hämtar vid Parkijaur. I hög fart brakar tre-fyra bilar fram efter varann på den urschligt smala vägen. Krockar med personbilar har inträffat, och dikeskörningar. Ett flertal bilister har mött sladdande lastbilssläp där olyckan så när varit framme. Hoppas det inte händer nåt med påskens alla skoterlastade bilekipage.

Bilisterna måste själva kasta bort stenar för att kunna ta sig fram

Visningar: 40

4 svar på ”Kvikkjokksvägen rustas upp”

 1. Välkommen till bloggosfären, Tor!
  Jag är också nybörjare i branschen, startade i februari. Så välkommen och se världen från en uppländsk horisont också, så håller jag koll på den lappländska genom att följa din blogg.

  hälsningar
  Lisel Hamring
  stor beundrare av raggfingerörtar på Jekknaffo (Staddajåkk 2007)

 2. Ja då får man nog undvika att resa österut……det ser riktigt besvärligt ut. Jag brukar åka upp efter Kvikkjokksvägen för att fota under våren, men det får nog vänta……

  Gunilla

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *