đŸ‘șVandaler i Kvikkjokk đŸ‘č

sossar

Socialdemokraterna stĂ„r vid kyrkan. I Kvikkjokk. En by som partiet sedan 1979 har verkat för att förstöra. SprĂ€ngningar och fyllningar. En grotesk överdimensionerad vĂ€g med en parkeringsplats pĂ„ en uppfylld myr. Omdragningar av bĂ€ckar. Bygge av ett lagĂ„rdsliknande servicehus med post och matvarubutik som sedan lĂ€nge Ă€r nedlagd och sĂ„lt till företagare utan koppling till byn för vidare “utveckling”. Bygge av en husvagnsparkering som blivit till ett bommat privat stugomrĂ„de. En underdimensionerad pumpstation som luktar avföring frĂ„n alla nybyggens WC-stolar. FörsĂ€ljning av mark till företagare utan kopplingar och kĂ€nsla för byn som blivit vĂ€gar och tomter. Tomtmark som den sosseledda kommunen lurat till sig av en privat markĂ€gare.

Alla vansinniga satsningar har skett pÄ marker som kommunen och staten stulit frÄn kvikkjokksborna.

Ingen frÄn Kvikkjokk har nÄgonsin fÄtt vara med att bestÀmma om planerna för byn. Allt har skett över vÄra huvuden.

Kvikkjokk har blivit centrum för ett fossildrivet friluftsliv. Helikoptrar, skotrar, bĂ„tar och fyrhjulingar. Och upp pĂ„ fjĂ€llet SjnjierĂĄk okynneskörs det ocksĂ„ pĂ„ barmark. Folk Ă€r lata, kicksökande, naturfjĂ€rmade och respektlösa och ingen tĂ€nker pĂ„ de störningar pĂ„ det vilda som de orsakar. Och pĂ„ renskötseln. Och pĂ„ klimatet. Och snart Ă€r det den 15 september. DĂ„ tillĂ„ts italienska nöjesjĂ€gare i stora horder vĂ€lla ut frĂ„n helikoptrarna med hundar och hagelsprutor. “JĂ€gare” som skjuter pĂ„ allt som rörs hej vilt. PrimĂ€rt ripkycklingar. Och som bor och festar pĂ„ den numera uppköpta Kvikkjokks fjĂ€llstation, dĂ€r en del av intĂ€kterna mĂ€rkligt nog tillfaller STF. Är de hĂ€r avarterna nĂ„got som den svenska turistföreningen verkligen stĂ€ller sig bakom? Jag menar det finns ju STF-medlemmar som kommer till Kvikkjokk för att njuta av fjĂ€llens fĂ€rgprakt. Kanske till och ocksĂ„ nĂ„gon stockholmsk partidignitĂ€r frĂ„n socialdemokraterna som vill vila upp sig efter den hektisk valrörelsen?

Allt helvete i byn har socialdemokraterna stÀllt till med. Nöjen för utifrÄn kommande gÄr före allt och alla.

-Men vattnet dÄ. Ni fick ju vatten och avlopp pÄ 1980-talet! utbrister en krÀnkt sosse.

Ja det stĂ€mmer, men det bör man kunna förvĂ€nta sig som skattebetalare. Dock togs vattnet frĂ„n en djuphĂ„lsborrad brunn som borrades pĂ„ mark som min mor Maj-Britt var delĂ€gare i. Utan tillstĂ„nd. Utan ersĂ€ttning. (En löjligt lĂ„g ersĂ€ttning kom dock typ 30 Ă„r senare nĂ€r galenskapen avslöjades…) En rent kriminell handling utförd av blanad andra Jokkmokks sosseledda kommun. SĂ„ gĂ„r det nĂ€r man tillsĂ€tter kommunala tjĂ€nster dĂ€r inte relevant kompetens Ă€r vĂ€gledande utan partiboken. Kompisar i det socialdemokratiska arbetarepartiet mĂ„ste ju fĂ„ arbete!

De extremt ökade byggnationerna av fritidsvillor i byn har gett ökat tryck ocksÄ pÄ vattnet. Vattendragningen var urschlig dÀr i början. Ingen tog i berÀkning att vattnet var hÄrt och att det frÀter rejÀlt pÄ ledningarna. DÀrför blir det lÀckage och de som har sina bostÀder lÀngre bort pÄ nÀtet fÄr grumligt vatten. Det Àr framför allt kvikkjokksbor som Àr drabbade.

Och sossarna satt dÀr vid kyrkan i sin partihusbil med fantasifulla valbudskapet om skÀrpta straff och fler poliser. Moderaternas gÀngse valslogan i alla tider. NÀr jag kom fram öppnade en av socialdemokraterna dörren och frÄgade vad jag gjorde.

– Jag dokumenterar socialdemokraterna, svarade jag.

– Jaha, sa socialdemokraten med en keps dĂ€r det stod Socialdemokraterna och stĂ€ngde dörren.

Att de har mage att alls visa sig i byn efter allt jĂ€vulskap som de har stĂ€llt till med…

RÖSTA GRÖNT💚💚💚💚

KRYSSA HENRIK BLIND TILL RIKSDAN 💚💚💚

@magdalenaanderssons #socialdemokrat #jokkmokk #kvikkjokk

Visningar: 236

4 svar pĂ„ ”đŸ‘șVandaler i Kvikkjokk đŸ‘č”

    1. Allt har skett med politiska beslut frÄn stat och kommun styrda av socialdemokraterna. Det har varit möjligt pga. att sossarnas tjÀnstemÀn och politiker tyckt sig göra bra saker. SjÀlva. Utan inblandning av ortsbor vare sig de Àr samer eller inte.

LĂ€mna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *